Voor de beste oogzorg kom je naar De Haan Optiek

Je ogen zijn de spiegel van je ziel, maar natuurlijk ook een essentieel zintuig om te kunnen leven. Voor je ogen wil je het beste en dat is precies wat wij willen en kunnen geven. Je kunt bij De Haan Optiek terecht voor oogcontroles en de laatste ontwikkelingen op het gebied van oogzorg.

Helder zicht is niet altijd vanzelfsprekend. De een heeft op jongere leeftijd kijkhulp nodig dan de ander. Dat is voor een deel genetisch bepaald, maar hoe scherp we zien, wordt ook beïnvloed door de dingen die we iedere dag graag doen. Lezen, televisiekijken, computerwerk, op onze smartphones kijken. En naarmate we ouder worden, gaan ook onze ogen zachtjes achteruit. Geniet zo lang mogelijk van al het moois dat onze ogen ons bieden. Kies daarom op tijd voor de juiste oogzorg.

Bij De Haan Optiek betekent oogzorg meer dan het controleren van je ogen of het aanmeten van een nieuwe bril. Het betekent dat we regelmatig vragen hoe het écht met je gaat. Met de bril of contactlenzen die je nu draagt, hoe je ogen aanvoelen tijdens verschillende activiteiten, maar ook of er bezigheden aankomen die jouw ogen weer op een nieuwe manier uitdagen. Oogzorg betekent ook dat we graag makkelijk bereikbaar voor je zijn. Heb je vragen of maak je ergens zorgen over? Wij zijn er voor je. Samen doen we er alles aan om jouw ogen gezond te houden.

De gezondheid van je ogen!

Al bijna 10 jaar dragen wij met veel passie en plezier op een effectieve manier bij aan de gezondheid van je ogen. Je kan bij ons terecht voor een oogmeting, oogcontroles en voor uitgebreid advies over onze kwaliteitsproducten. Wij houden onze expertise up-to-date en volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogzorg. Je kan dus altijd rekenen op onze professionele input bij de aanschaf van lenzen of een bril.
de-haan-optiek-oogzorg-3

Persoonlijke oogzorg

Na een intakegesprek voert de opticien die je begeleidt een volledige oogmeting uit. Deze bestaat onder meer uit een oogdrukmeting en het vaststellen van de gewenste correctie, natuurlijk kijken we ook naar eventuele afwijkingen. Mocht je voorkeur hebben voor contactlenzen, dan meet de opticien vervolgens met een spleetlamp nog eens nauwkeurig je ogen en wordt de optimale passing berekend. Vanzelfsprekend staan we je ook na de aanschaf van je lenzen of bril bij met persoonlijke oogzorg. Je bent altijd van harte welkom, maar zeker voor oogcontroles en uitgebreide adviezen nemen wij graag de tijd. Daarom kan je het best een afspraak maken als je langs wilt komen voor een onderzoek of contactlenzenadvies. Graag tot ziens!

Veelvoorkomende oogproblemen

Glaucoom wordt meestal veroorzaakt door een te hoge oogdruk, maar dat hoeft niet altijd. Bij glaucoom spelen de bloedtoevoer naar het oog een belangrijke rol, maar ook de oogzenuw. Door glaucoom kun je je gezichtsveld kwijtraken. Periodiek oogonderzoek kan (beginnende) glaucoom tijdig opsporen.  

Als je last hebt van nachtblindheid, betekent dat dat je in het donker minder goed tot niets ziet. Bij genoeg licht is het zicht meestal gewoon goed. Nachtblindheid kan erfelijk zijn. Wanneer dat niet zo is, dan kan goede, gevarieerde voeding en genoeg oogrust het risico op nachtblindheid verkleinen. Met een nachtzichtbril kunnen we je helpen om beter te zien in het donker, bijvoorbeeld tijdens ’s avonds autorijden.

Staar is een oogaandoening die vrij vaak voorkomt. Je kunt het in één oog krijgen, maar ook in beide ogen. Bij staar wordt de ooglens, die achter de pupil ligt, troebel. Het netvlies neemt licht daardoor minder goed waar en dat leidt tot onscherp zicht. De meest voorkomende variant van staar is ouderdomsstaar (55+), maar staar kan ook erfelijk zijn of veroorzaakt worden door trauma. Je kunt het risico op staar verkleinen door niet te roken, niet te veel alcohol te drinken, een zonnebril te dragen bij zonlicht en gezond te eten.

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is een aandoening van de macula (gele vlek). Dit is het centrale deel van het netvlies, waarmee u leest of gezichten herkent. LMD houdt in dat de macula beschadigd raakt, waardoor het zicht geleidelijk minder kan worden. Vaak komt dit alleen voor bij mensen ouder dan 55 jaar. LMD kent twee vormen. In de meeste gevallen gaat het om droge LMD, meestal aanwezig in beide ogen. Natte LMD komt minder vaak voor en begint meestal in één oog. Een droge vorm kan veranderen in de natte vorm van LMD. Maculadegeneratie kan ook op jongere leeftijd ontstaan en wordt dan juveniele maculadegeneratie genoemd. 

Bij De Haan Optiek vind je diverse soorten oogdruppels en lenzenvloeistof. We kijken altijd naar waar je ogen de meeste behoefte aan hebben.

Heb je last van rode ogen? Wij kijken graag samen met je naar de oorzaak daarvan. Vervolgens maken we een behandelplan op maat.

Myopie wordt ook wel bijziendheid genoemd. Het betekent dat je van veraf niet meer scherp kunt zien. Je hebt dan baat bij een min-bril.

Dubbel zien kan meerdere oorzaken hebben. Bij De Haan Optiek kunnen we achterhalen waar het zichtprobleem vandaan komt.

de-haan-optiek-oogzorg-2

Juiste meting en advies

Het signaleren van een oogaandoening en goed begeleiden van de behandeling is belangrijk. Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht en zorg, daarom nemen wij de tijd voor onze klanten. Wat zijn je specifieke wensen? Door welke bril wil je graag kijken? Omdat we van mens tot mens naar je luisteren, kunnen we met onze expertise perfect op je wensen inspelen.

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in je e-mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De haan Optiek.

Onze openingstijden

Onze openingstijden

Dinsdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 16.00
Donderdag: 10.00 – 18.00
Zondag en maandag gesloten